de Mara Dobrin 25 Iun. 2018 844 |
Senatorul Vasile Cristian Lungu il interpeleaza pe Valentin Popa, Ministrul MEN: Prin Strategia Nationala de Educatie Parentala cereti 64 mln. euro pentru formatarea ideologica a parintilor romani: perpetuarea valorilor familiei traditionale vazuta ca lipsa de discernamant in masa.
Interpelarea adresata luni, 18 iunie, Domnului Valentin Popa, Ministrul Ministerului Educatiei Nationale de catre Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, semnaleaza neprofesionalismul demonstrat prin lansarea de zilele trecute in dezbatere publica a proiectului Strategiei nationale de educatie parentala 2018-2025.
Este o „lovitura directa data modelului traditional de familie (barbat plus femeie): capitolul 3 - „Definirea problemelor” al Strategiei, prevede infiintarea unei retele de educatori parentali care sa educe parintii si, implicit copiii, sa nu mai aiba „mentalitati conservatoare” si atitudini care „idealizeaza familia traditionala”, precum si cresterea interesului pentru „o noua cultura familiala” si „respectul pentru diversitate”. „Cu alte cuvinte, vom fi reeducati ca realitati obiective, dovedite pe parcursul a mii de ani sunt doar iluzorii si subiective concepte care trebuie sterse din memoria colectiva”, atrage atentia Senatorul Lungu. Cu alte cuvinte se considera ca toti parintii romani sunt lipsiti de discernamant si de educatia adecvata necesara educarii propriilor copii.
Senatorul mai atrage atentia asupra neconstitutionalitatii prevederilor pentru care se cer banii de la bugetul de stat: se incalca Art. 29 alin. 1 Constitutie „Parintii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine” si ale alin. 6 din acelasi articol „Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale”.
Costurile cu re-educarea anuala a parintilor urmeaza sa exceada cu pana la de 20 de ori bugetul alocat de MEN Capitolului „Acordarea de rechizite scolare” pe anul in curs si am putea gasi nenumarate asemenea echivalente de alocare a celor aproximativ 64 mln euro.
Intrebarile la care Domnul Ministru Popa este asteptat sa raspunda sunt urmatoarele: Care este temeiul de drept pentru care se vrea discriminarea familiei traditionale? Are MEN drept scop general stabilit eliminarea valorilor traditionale asa cum sunt ele cunoscute de milenii si inlocuirea acestora cu ceea ce Strategia propune ca fiind „o noua cultura familiala”? Daca da, avand in vedere mandatul pe care Guvernul il are, care este gradul de reprezentativitate in privinta suportului/ sustinerii in randul populatiei Romaniei? Care sunt studiile de cercetare care au stat la baza propunerii noului model de familie si care sunt tarile luate ca model? Care este legea in baza careia Guvernul isi aroga rolul de instanta primordiala si morala care emana scara valorilor unei natiuni? Concret, cine sunt autorii si finantatorii acestui document pe care Ministerul Educatiei Nationale si l-a asumat?
Parintilor romani, care obiecteaza la planurile MEN de a fi bagati in noua strategie de re-educare, le raman mai putin de 3 saptamani pentru a se declara apti pentru a-si educa proprii copii si, prin urmare, a nu avea nevoie de cursuri obligatorii pentru a-si schimba convingerile de viata.
Sursa: Mediafax

Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.