Volumul lucrarilor de constructii a CRESCUT cu 13%, fata de anul trecut

de Ioana Stoica 18 Oct. 2023 187

Volumul lucrarilor de constructii a CRESCUT cu 13%, fata de anul trecut
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in perioada 1 ianuarie -31 august 2023, fata de perioada asemanatoare din 2022, ca serie bruta, cu 13,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,7%. Aceste informatii au fost puse la dispozitie de catre Institutul National de Statistica (INS) si citate de Agerpres.


Pe elemente de structura, in perioada mentionata, ca serie bruta, cresteri au avut loc la lucrarile de reparatii capitale (+27,5%), lucrarile de constructii noi (+12,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+9,3%). Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti (+34,4%) si la cladirile nerezidentiale (+1,2%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 6,8%.

 

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,7%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+28,1%), lucrarile de constructii noi (+12,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+8,3%). Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la constructiile ingineresti (+33,6%) si la cladirile nerezidentiale (+1,5%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 5,9%.

 

In august 2023, comparativ cu iulie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 11,8%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+15,4%), lucrarile de reparatii capitale (+9,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+2,5%). Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructii ingineresti (+14,3%), cladirile nerezidentiale (+9,8%) si la cladirile rezidentiale (+7,4%).

 

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,6%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+7,3%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 3%, respectiv cu 1,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+6,4%), cladirile nerezidentiale (+5,9%) si la cladirile rezidentiale (+3,3%).

 

De asemenea, in august 2023 comparativ cu august 2022, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, pe total, cu 19,4%. Pe elemente de structura, cresteri s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi (+26,8%), lucrarile de reparatii capitale (+6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+5,5%).

 

Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+40,9%) si la cladirile nerezidentiale (+7,7%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 8,7%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 18,1%. Pe elemente de structura s-au evidentiat cresteri la lucrarile de constructii noi (+25,7%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+7,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (+6,5%).

 

Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+39,5%) si la cladirile nerezidentiale (+7,8%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 8,5%.

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Contabilitatea cheltuielilor bugetare. TOP 9 studii de caz"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016