de Cristian Tanase 22 Iun. 2015 2523 |
Evaluarea in cadrul institutiilor publice poate fi realizata doar de persoanele cu calitate de evaluator autorizat, dobandita in conditiile OG 24/2011, inscrise in Tabloul Asociatiei.
Atentie! Evaluatorii vor face dovada calitatii de evaluator autorizat cu legitimatia de membru sau autorizatia valabila la data evaluarii. Tabloul Asociatiei se publica anual in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Obligatiile membrilor Asociatiei:
- sa achite cotizatia anuala in cuantumul si la termenele stabilite de Consiliul director. Nerespectarea acestei obligatii atrage dupa sine excluderea de drept din Asociatie;
- sa elaboreze rapoartele de evaluare potrivit standardelor de evaluare adoptate de Asociatie;
- sa respecte codul de etica al profesiei de evaluator autorizat, precum si regulamentele adoptate de organele de conducere ale Asociatiei;
- sa efectueze anual un program de pregatire continua de minimum 20 de ore;
- sa incheie un contract de asigurare de raspundere civila profesionala pentru activitatea de evaluare;
Evaluatorii vor fi astfel obligati sa actioneze in mod impartial, independent si onest. Incertitudinile posibile referitoare la independenta sau impartialitate trebuie sa fie facute cunoscute celor implicati si eliminate sau minimalizate pentru a nu exista suspiciuni privind concluziile lucrarii de evaluare.
Un evaluator nu trebuie sa actioneze pentru doua sau mai multe parti in aceeasi problema, cu exceptia unui consimtamant in scris al acelor parti.
Un evaluator trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a nu se ivi conflicte intre interesele clientilor sai si cele ale altor clienti, ale evaluatorului, ale firmei sale, rudelor, prietenilor sau asociatilor. Posibilele conflicte vor fi evidentiate in scris, inainte de acceptarea instructiunilor clientului. Orice astfel de conflicte, pe care evaluatorul le descopera ulterior, trebuie sa fie imediat comunicate. In cazul in care aceste conflicte sunt percepute de evaluator, dupa finalizarea evaluarii, comunicarea acestora trebuie facuta intr-o perioada de timp rezonabila.
Mai multe detalii pe Portal Institutii Publice

Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.