de Ioana Stoica 16 Iun. 2016 1699 |
Drepturile si obligatiile privind relatiile de munca dintre angajator si salariat se stabilesc potrivit legii, prin negociere, in cadrul contractelor colective de munca si al contractelor individuale de munca.
Conform Codului Muncii, angajatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege.
Vom analiza in acest sens urmatorul studiu de caz: Daca o institutie publica intentioneaza sa instaleze camere video, are nevoie de consimtamantul angajatilor?
Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:
Conform legislatiei in vigoare, apreciem ca nu trebuie sa cereti consimtamantul angajatilor pentru a instala camere video, acest lucru facandu-se cu respectarea normelor juridice in vigoare.
Conform Legii nr. 333/2003 si Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1010/2004, Angajatorul are dreptul de a instala camere video, dar fara a fi atacata intimitatea angajatilor
Atentie! Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte pentru asigurarea pazei si protectiei.

Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.