de Cristian Tanase 25 Mar. 2015 48312 |
Institutiile publice au obligatia de a aproba angajatilor concediul pentru cresterea copilului, conform art.25 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010.
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
- concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (600 de lei) si nici mai mare de 6,8 ISR (3400 de lei);
- concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (600 de lei) si nici mai mare de 2,4 ISR (1.200 de lei);
Salariatul isi va exprima optiunea pentru durata concediului pentru cresterea copilui prin intermediul unei cereri scrise.
Va prezentam un model de cerere pentru concediu crestere copil:
Nr. Inregistrare___
APROB,
Numele si prenumele reprezentantului legal al angajatorului,
(persoana care potrivit legii /actelor juridice constitutive/altor tipuri de acte legale reprezinta angajatorul in relatiile cu tertii)
Semnatura reprezentantului legal al angajatorului,
Stampila angajatorului
DOMNULE/DOAMNA___________________,
Subsemnata/Subsemnatul _____________________________________, avand functia de _______________________________________________, in cadrul _______________________________, va rog a-mi aproba, incepand cu data de __________________________, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de _ ani, acordate in conformitate cu prevederile art. 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata prin Legea nr.166/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea nr.188/1999, privind Statutul functionarilor publici, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Semnatura Data

Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.