de Ana Tudor 04 Nov. 2014 2629 |
De la 1 ianuarie 2015, functionarii care se ocupa de gestionarea fondurilor europene vor face parte dint-un sistem de evaluare a performantelor.
In plus, de anul viitor va fi modificat programul Operational Asistenta Tehnica 2007 – 2013, astfel incat Romania sa poata solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata functionarilor implicati in sistemul de implementare a fondurilor europene.
Aceste masuri au fost stabilite in data de 3 noiembrie, in cadrul intalnirii Comisarului European pentru Politica Regionala, Corina Cretu, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
"De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O alta masura agreata astazi, este modificarea Programului Operational Asistenta Tehnica, care reprezinta un pas important pentru rambursarea integrala a salariilor personalului care lucreaza pe fonduri europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul intrevederii.
Cei doi au discutat si despre rata de absorbtie a fondurilor europene, respectiv despre inceperea utilizarii fondurilor europene alocate Romaniei pentru perioada de programare 2014 - 2020.
"Am discutat ce mai avem de facut noi, Romania, in actualul cadru financiar pentru a avea o rata de absorbtie cat mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adica in decembrie 2015. Acum rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred ca Romania va atinge o rata de absorbtie de 80% la sfarsitul anului 2015, nivelul actual reprezentand un argument in plus in acest sens. In ceea ce priveste inceperea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, Romania va insista in a lansa primele apeluri de proiecte inca din luna noiembrie a acestui an. Este foarte important ca Romania sa inceapa cu dreptul perioada de programare 2014 – 2020. Nu cred ca mai exista cineva, in tara sau in afara tarii, care sa-si inchipuie ca Romania ar mai putea pierde ani de zile in utilizarea fondurilor europene, asa cum s-a intamplat la inceputul perioadei de programare 2007 – 2013. Fondurile europene sunt principala sursa de finantare pentru Romania, pe care tara noastra trebuie sa o foloseasca la maximum", a adaugat ministrul Fondurilor Europene.
Oficialul roman s-a intalnit in cadrul vizitei oficiale la Bruxelles si cu reprezentanti ai Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, mai precis cu Michel Servoz, director general, respectiv cu Francisco Merchan Cantos, director in cadrul Directiei de Audit si Control. Discutiile cu acestia au vizat Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, care are o alocare financiara de 4,22 miliarde de euro.
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.