De cand se majoreaza salariile bugetarilor

de Cristian Tanase 07 Iun. 2016 7944

De cand se majoreaza salariile bugetarilor
Aproximativ 600.000 de bugetari vor beneficia de majorarea salariului. Ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor ar putea intra in vigoare miercuri.


Desi sindicalistii din Educatie nu sunt de acord cu ordonanta privind salarizarea bugetarilor, ministrul Muncii spune ca cei mai multi parteneri sociali o sustin si isi doresc sa intre cat mai repede in vigoare, pentru a beneficia de salarii mai mari.

Majorarea salariilor bugetarilor se va aplica din august 2016. Concret, vor creste doar salariile mici si acolo unde exista diferente pe aceleasi functii si aceeasi vechime.

"Ce se intampla de la 1 august 2016? Intra in vigoare toate corectiile disfunctionalitatilor in ceea ce inseamna incadrarea in aceeasi unitate, la aceeasi functie, vechime. Persoane care sunt colegi de birou, cu aceeasi functie, vechime, au salarii diferite. Acest lucru se rezolva", a declarat ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Ministrul Muncii mai face completari cu privire la sectorul de sanatate, care va beneficia de bonus de performanta de 2%, dar si la cel de invatamant.

"Grila pe sanatate, care presupune in ansamblul sau o masa salariala undeva spre 15% referitor la bugetul aferent in acest moment, intra in vigoare incepand cu 1 august 2016, urmand ca sectorul de sanatate sa mai beneficieze de acel bonus de performanta de 2% de la 1 ianuarie 2017.

In ceea ce priveste grila pe educatie, ceea ce am facut in textul ordonantei - am definit grila integrala intr-un mod similar cu cea de pe sanatate, dar 50% din aceste cresteri intra de la 1 august 2016, deci la un loc cu celelalte, dar majorarea ei la nivelul intreg pe care il regasim in grila intra in decembrie 2017 si pe impact bugetar din 2018 incolo", mai spune ministrul Muncii.


Cristian Tanase Autor: Cristian Tanase
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit