INFOGRAFIC: Ghidul voucherelor de vacanta pentru bugetari

de Ana Tudor 07 Iul. 2015 20590 3

INFOGRAFIC: Ghidul voucherelor de vacanta pentru bugetari
Institutiile publice care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca au obligatia de a acorda, in conditiile legii, vouchere de vacanta tuturor salariatilor, incepand din august 2015.


UPDATE 3 iulie 2015: Institutiile publice vor acorda obligatoriu vouchere de vacanta salariatilor din august 2015. Legea nr. 173/2015 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 481 din 1 iulie 2015.

Valoarea voucherelor de vacanta nu poate depasi sase salarii brute, conform legii nr.94/2014, in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale, pentru unitatile din domeniul bugetar, si in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat, potrivit legii.

Tichetele de vacanta pe care urmeaza sa le primeasca angajatii de la stat vor fi scutite de plata contributiilor sociale, vor fi deductibile de la plata impozitului pe profit, dar vor fi impozitate pe venit.

Atentie! Voucherele de vacanta se vor emite numai online si vor fi suportate integral de angajatori.

Va prezentam in infograficul urmator toate reglementarile legale pentru voucherele de vacanta pentru bugetari:


vouchere vacanta bugetari 2015
Autor: Ana Tudor
teeestTi-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

3 comentarii
nicolae 11-Sep-2014 14:49:28
Domnule funcþionar public, nu fac confuzie,vã recomand sã studiaþi mai bine legislaþia în vigoare aplicabilã celor douã categorii de personal din instituþiile publice, respectiv funcþionari publici ºi personal contractual. Din comentariul dumneavoastrã reiese confuzia în delimitarea celor douã noþiuni deoarece:
- personalul contractual este angajat pe bazã de contract individual de muncã, prin care se încheie raport de muncã între angajat ºi angajator respectiv unitate/instituþie;
- funcþionarii publici nu sunt angajaþi, SUNT NUMIÞI prin act administrativ al angajatorului, pe baza cãruia se reglementeazã/stabileºte un RAPORT DE SERVICIU între functionarul public ºi angajator. Numirea funcþionarilor pubici se face prin concurs. A se vedea L.l88/1999/R2.
Referitor la corecþia dvs cu privire la ,,obligaþia de a acorda" cu parere de rãu dar nu am facut aceastã remarcã în comentariu. Aºa este ,,pot acorda" dar numai personalului contractual ºi de ce nu ºi funcþionarilor publici. Din interpretarea dumneavoastrã rezultã cã pot lua ambele categorii ?????
functionar public 10-Sep-2014 11:07:28
@nicolae: chiar daca sunt functionar public, am semnat un contract individual de munca intre mine si institutia la care lucrez. Nu faceti confuzie! E o diferenta intre termenul "personal contractual" si "persoane care sunt angajate pe baza de contract individual de munca". Va spun eu sigur ca si functionarii publici si personalul contractual dintr-o institutie publica, semneaza contracte individuale de munca cu institutia, atunci cand se angajeaza.

Si o corectie la articol: ati scris Institutiile publice care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca au obligatia de a acorda..." dar daca cititi cu atentie in legea 94/2014 scrie " pot acorda, in conditiile legii"... ceea ce e o mare diferenta. Nu obliga nimeni institutia sa iti dea... poate acorda si aici intervin niste conditii: daca sunt credite bugetare, daca aproba Consiliul Local, daca ai venituri colectate etc la asta se refera acel ïn conditiile legii".
nicolae 10-Sep-2014 09:57:47
Aceasta OUG.nr 8/2009 completata cu Legea nr.94/2014 privind vaucherele de vacanta nu este clara/completa, face vorbire de personalul bugetar incadrat in baza unui contract individual de munca. In aceasta situatie la institutiile publice sunt incadrati numai femeile de serviciu, paznici si cei toti din administrativ, insa functionarea acestor institutii intra in atributia functionarilor publici, de care nu se face nici o vorbire, avand in vedere ca ei nu sunt angajati contractuali. In toata legislatia speciala a acestora au numai interdictii. Vi se pare normal ca un absolvent cu studii superioare functionar public intr-o institutie, debutant cu salariul minim pe economie si o femeie de serviciu in aceeasi institutie cu salariu evident mai mare, sa fie aceasta discriminare. Dar poate aceste acte normative din institutiile centrale sunt facute chiar de aceasta breasla carestiu sa-si apere interesele pentru a se recupera cu aceste vauchere pentru a nu se lovi cu coada maturii din cauza stresului. ... asta inseamna motivare!!!!!!!!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016