de Mihaela Croitoru 04 Sep. 2018 5544 |
In anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022 sunt prevazute la gradatia 0, pentru functiile de executie, iar pentru functiile de conducere sunt prevazute pe grade care contin sporul de vechime in munca la nivel maxim.
Gradatia aferenta transelor de vechime in munca in acest caz, se determina prin aplicarea succesiva a procentelor prevazute la art. 10 din Lege-cadru asupra salariului de baza avut.
In cazul personalului din cadrul administratiei publice locale ale caror salarii de baza sunt stabilite prin hotarare a consiliului local, respectiv a consiliului judetean, acestea ar trebui sa fie stabilite tot la gradatia 0, vechimea acordandu-se in mod similar ca si pentru celelalte categorii de personal bugetar care isi desfasoara activitatea in alte domenii bugetare.
Art. 11 alin. (2) stipuleaza ca, Nomenclatorul functiilor necesare desfasurarii activitatilor specifice fiecarei institutii sau autoritati a administratiei publice locale, precum si ierarhia functiilor sunt prevazute in anexa nr. VIII cap. I lit. A pct. III si cap. II lit. A pct. IV.
Potrivit art.10 alin.(1) din Legea-cadru nr.153/2017, salariile de baza sunt diferentiate pe functii, grade/trepte si gradatii.
ATENTIE!
Salariul de baza este UNIC pentru fiecare functie in parte, indiferent unde isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei persoana care ocupa functia respectiva.
Salariile de baza pentru fiecare functie prevazuta in statul de functii se aproba prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Salariile lunare individuale se stabilesc de catre ordonatorul de credite. Salariile de baza nu pot depasi nivelul indemnizatiei lunare a functiei de viceprimar dupa caz, a indemnizatiei lunare a vicepresedintelui consiliului judetean, sau, dupa caz, a viceprimarului municipiului Bucuresti, exclusiv majorarile prevazute la art.16 alin.(2).
Modul de calcul al impozitului si a contributiilor obligatorii, precum si cotele acestuia sunt reglementate in Codul fiscal si ale Normelor metodologice de aplicare a acestuia.
...mai multe despre salarizarea in institutii publice si Legea cadrul nr. 153/2017 vezi aici >>>
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.