de Ana Tudor 28 Feb. 2014 6305 1 |
Promovarea reprezinta modalitatea de dezvoltare a carierei functionarilor publici prin ocuparea, in conditiile legii unei:
a) functii publice cu grad profesional superior celui detinut anterior promovarii;
b) functii publice dintr-o clasa superioara, ca urmare a obtinerii unei diplome de nivel superior si a promovarii examenului sau concursului organizat in acest sens;
c) functii publice de conducere ca urmare a promovarii examenului sau concursului organizat in acest sens, in conditiile prezentei hotarari.
Promovarea poate fi:
a) definitiva, atunci cand functia publica superioara se ocupa prin concurs sau examen, in conditiile prevazute de prezenta hotarare;
b) temporara, atunci cand functia publica de conducere se ocupa pe perioada determinata, in conditiile legii.
Functionarii publici au dreptul de a fi informati in legatura cu actiunile intreprinse de autoritatile si institutiile publice in vederea asigurarii dreptului la promovare a acestora.
Sistemul de promovare rapida pentru persoanele care au absolvit programe organizate, in conditiile legii, pentru obtinerea statutului de manager public se stabileste prin cadrul normativ ce reglementeaza functia publica specifica de manager public.
Functionarii publici pot promova intr-un grad profesional superior pe baza de examen sau concurs, in limita 0functiilor publice rezervate promovarii din planul de ocupare a functiilor publice si in limita fondurilor bugetare.
Examenul sau concursul se organizeaza anual, pana la data de 15 august a fiecarui an, de catre autoritatea sau institutia publica in al carei stat de functii se afla functiile publice.
Iata etapele organizarii examenului/concursului de promovare in functie:

Autor: Ana Tudor
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.