Aplicatia REVISAL va fi actualizata la versiunea 6.0.4: principalele modificari, obligatorii pentru toti angajatorii

de Ana Tudor 14 Apr. 2016 3736

Aplicatia REVISAL va fi actualizata la versiunea 6.0.4: principalele modificari, obligatorii pentru toti angajatorii
Aplicatia informatica a Registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) va fi modificata, conform HG nr. 1.105, care modifica prevederile HG nr. 500/2011.


Aplicatia Revisal va fi actualizata cu noua versiune 6.0.4 care aduce, printre altele, modificari in nomenclatorul COR, posibilitatea inregistrarii identitatii salariatilor cu un alt act de identitate si optiunea radierii.

Pentru a introduce versiunea actualizata a aplicatiei Revisal, portalul Reges va fi indisponibil in intervalul 15.04.2016, ora 20:00 - 17.04.2015, ora 16:00.

Versiunea actualizata a aplicatiei Revisal 6.0.4 cuprinde:


- Actualizarea nomenclatorului COR
Functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind nomenclatorul COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul Ordinului de modificare si completare a Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (OMMFPSPV) nr. 2196/05.11.2015. Incepand cu versiunea curenta, functiile/ocupatiile contractelor individuale de munca vor putea fi transmise folosind atat COR compatibil ISCO 08 in conformitate cu prevederile OMMFPS nr. 1832/08.08.2011, cat si ISCO 08 in conformitate cu prevederile OMMFPS de modificare si completare a COR nr. 177/07.02.2012, 150/25.01.2013, 2176/14.10.2013, 190/14.02.2014, 433/20.03.2014, 1419/16.07.2014, 123/29.01.2015, 747/25.03.2015, 2196/05.11.2015 pana la 1 iulie 2016. Ulterior acestei date, doar COR compatibil ISCO 08, actualizat la nivelul OMMFPSPV nr. 2196/05.11.2015 va fi acceptat pentru transmiterea registrului de salariati.

... vezi aici modificarile REVISAL explicate >>

- Actualizarea nomenclatorului SIRUTA
Localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind nomenclatorul SIRUTA, actualizat la nivel de final an 2015.

Incepand cu versiunea curenta, localitatile corespunzatoare adresei angajatorului si salariatilor vor putea fi transmise folosind atat nomenclatorul SIRUTA in versiunea actualizata la nivelul Legii 86/2010, cat si pe cel adus la zi conform legislatiei SIRUTA, cu ultima modificare introdusa prin Legea 214/2012 si actualizat la nivel de final an 2015, corespunzator postarii pe site-ul Institutului National de Statistica (INS) a clasificarii SIRUTA – versiunea SIRUTA_AN_2015.

- Introducerea posibilitatii de a inregistra un salariat apatrid
Incepand cu versiunea curenta, vor putea fi inregistrati salariati apatrizi. Un salariat apatrid poate sa fie inregistrat cu drept de sedere in UE sau fara drept de sedere in UE. Pentru un salariat apatrid fara drept de sedere in UE trebuie inregistrate si detaliile aferente unui salariat cu cetatenie non UE.


... vezi aici modificarile REVISAL explicate >>

- Cetatenia unui salariat se va inregistra la nivel de tara de apartenenta
Incepand cu versiunea curenta, cetatenia unui salariat se va selecta direct la nivel de tara de apartenenta, asocierea categoriei (Romania, UE sau non-UE) facandu-se pe baza informatiei privind tara.  Astfel, la completarea cetateniei salariatului, se va prezenta pentru selectare intregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea "Romania" preselectata.

- Un salariat roman se va putea inregistra si cu act de identitate: alt tip de act identitate romanesc
Pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care lucreaza pentru un angajator roman fara a avea un domiciliu pe teritoriul Romaniei, a fost adaugat ca element de identificare alt tip de act identitate romanesc.

- Pentru un salariat, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta
Incepand cu versiunea curenta, trebuie precizata tara de domiciliu / resedinta a salariatului. Pentru selectarea tarii de domiciliu / resedinta, se va prezenta intregul nomenclator de nationalitati, cu valoarea "Romania" preselectata.


... vezi aici modificarile REVISAL explicate >>

- Radiere salariat
Incepand cu versiunea curenta, un salariat se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui salariat inregistrat eronat pentru un angajator. Un salariat se poate radia: daca nu are inregistrat niciun contract sau daca toate contractele sale au fost in prealabil radiate.

- Radiere contract
Incepand cu versiunea curenta, un contract se poate radia. Radierea reprezinta stergerea logica a unui contract inregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea in care se afla.

- Nomenclator temeiuri de suspendare
Nomenclatorul temeiuri de suspendare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri, temeiuri care au devenit invalide).

- Nomenclator temeiuri de incetare
Nomenclatorul temeiuri de incetare a fost modificat (adaugari temeiuri, redenumiri temeiuri).

- Prelungire detasare
Introducere functionalitate, pentru a permite prelungirea detasarii, dupa perioada initiala de cel mult un an, cu cate 6 luni.

- Corectie reactivare
Introducere functionalitate de corectare reactivare.

- Transfer contracte
Integrarea functionalitatii de transfer de intreprindere in conditiile Legii nr. 67/2006.

- Schimbare loc de munca
Schimbare loc de munca la o alta entitate a angajatorului, cu o identitate fiscala diferita.

- Schimbare gestiune registru
Schimbarea unei entitati a unei organizatii care gestioneaza datele de registru privind unul sau mai multe contracte cu o alta entitate a aceleiasi organizatii.

Sursa: Legislatia Muncii
Autor: Ana Tudor
teeestTi-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016