de Ana Tudor 20 Mai. 2015 8229 |
Unitatile administrativ-teritoriale pot fi reprezentante in instanta de catre primar sau de presedintele consiliului judetean, potrivit art. 21 alin. (2) din Legea administratiei publice locale 215/2001.
In cazul in care o institutie publica doreste sa fie reprezentata in instanta de catre un avocat profesionist, acesta trebuie sa fie imputernicit de primar/presedintele consiliului judetean, arata art. 21 alin. (3) din Legea administratiei publice locale 215/2001.
Astfel, primarul sau presedintele consiliului judetean pot imputernici o persoana cu studii superioare juridice de lunga durata din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean, sau un avocat care sa reprezinte interesele unitatii administrativ-teritoriale, precum si ale autoritatilor administratiei publice locale respective, in justitie.
Atentie! Avocatul imputernicit de primar poate sa reprezinte interesele primariei dar in niciun caz obiectul contractului de asistenta juridica nu trebuie sa corespunda atributiilor consilierului juridic al primariei.
In cazul care contractul individual de munca al consilierului juridic este suspenda,t apreciem ca institutia publica poate incheia un contract cu un avocat.
Institutiile publice nu vor retine la sursa impozitul pe venit datorat sau contributiile sociale pentru plata serviciilor avocatului, acestea incadrandu-se in categoria <venituri din profesii libere>.
Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, conform art. 46 alin. (3) din Codul fiscal.
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.