de Mihaela Croitoru 12 Iun. 2019 3938 |
Va reamintim ca Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice reglementeaza si evaluarea profesionala a salariatilor bugetari. Aceste aspecte sunt prevazute la art. 8 alin. (4) din Legea-cadru nr.153/2017 unde se precizeaza ca, continutul criteriilor de performanta specifice domeniului de activitate, precum si procedura de evaluare se stabilesc potrivit reglementarilor aplicabile fiecarei categorii de personal.
"Evaluarea profesionala a salariatilor din administratia publica, functii contractuale. Norme, formulare. As dori sa stiu ce norme legislative reglementeaza evaluarea profesionala a angajatilor contractuali din administratia publica (perioada, conditii) si daca modelul formularului pentru evaluare este unul standardizat (exista model?) sau poate fi adaptat in functie de specificul activitatii."
Asadar, in ceea ce priveste personalul contractual din administratia publica, apreciem ca procesul de evaluare ar trebui sa se realizeze tinand cont de criteriile de performanta stavbilite la art. 8 alin. (2) din Legea-cadru nr.153/2017 si cu respectarea art. 40 alin.(1) lit.f) din Legea nr.53/200 3- Codul muncii, conform carora angajatorul are dreptul sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.
IMPORTANT!
In ceea ce priveste promovarea personalului contractual mentionam ca la art. 41 alin.(7) - (10) din Regulamentul aprobat prin HG 286/2011 se prevede ca promovarea personalului contractual din sectorul bugetar in grade sau trepte profesionale se face prin examen, in baza unui referat de evaluare intocmit de seful ierarhic si aprobat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice.
Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, in functie de decizia conducatorului autoritatii ori institutiei publice.
Referatul de evaluare se depune pana in ultima zi lucratoare a fiecarui trimestru la compartimentul resurse umane sau la persoana desemnata in acest sens.
Procesul de evaluare se poate desfasura trimestrial, semestrial sau anual, in functie de decizia luata in acest sens de organul de conducere al unitatii.
In ceea ce priveste formularul de evaluare, precizam ca pentru personalul contractual nu este unul standardizat, acesta putand fi adaptat nevoilor si specificului unitatii, cu incadrarea in criteriile generale de performanta stabilite de Legea 153/2017.
Mai multe detalii si raspunsuri oferite de specialisti, pe PortalInstitutiiPublice >>>
Mihaela Croitoru este un editor online cu experienta, dedicat muncii sale, pasionat de domeniul legislativ, atat in ce priveste relatiile de munca din cadrul institutiilor publice, dar si din sectorul privat. Subiectele prezentate sunt, de fiecare data, corecte, informative si de interes pentru angajatii bugetari.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.