de Ana Tudor 24 Nov. 2015 3438 |
Functionarul public poate promova in functia publica, in conditiile legii, conform prevederilor art. 63-65 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Vom determina in materialul urmator in ce conditii poate fi promovat un functionar public suspendat.
Institutiile publice pot promova in grad profesional un functionar public fara sa fie conditionate de existenta unui post vacant.
Pentru un functionar public, promovarea reprezinta trecerea pe o functie publica superioara, in vederea dezvoltarii carierei.
Atentie! Pentru a promova un functionar intr-o functie publica de executie se va organiza concurs sau examen! In acest caz, fisa postului se completeaza cu noi atributii si responsabilitati sau, dupa caz, prin cresterea gradului de complexitate a atributiilor exercitate.
Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
- sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
- sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
- sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi;
Pe perioada suspendarii raportului de serviciu, autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii.
Raporturile de serviciu ale functionarilor publici suspendati NU pot inceta si NU pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza.
teeest
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.