In timpul concediului de odihna, profesorii vor primi o indemnizatie care se calculeaza in raport cu numarul zilelor de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime, indemnizatiei de conducere (daca este cazul), corespunzatoare fiecarei luni calendaristice in care are loc concediul.
Media veniturilor se calculeaza diferit pentru fiecare luna in parte in cazul in care concediul de odihna se efectueaza in cursul a doua luni consecutive, iar media zilnica a veniturilor se stabileste in raport cu numarul zilelor lucratoare din fiecare luna a concediului.
In cazul cadrelor didactice, se vor lua in considerare si drepturile salariale in stabilirea indemnizatiei concediului de odihna, iar acestea se vor acorda cu caracter permanent.
Indemnizatia de concediu se va calcula diferit pentru profesorii cu fractiuni de norma, in functie de drepturile salariale corespunzatoare fractiunii de norma.
Cadrele didactice vor beneficia de indemnizatia de concediu de odihna cu minim cinci zile inainte de efectuarea acestuia. In plus, concediul de odihna poate fi intrerupt doar in urmatoarele cazuri:
a) cadrul didactic se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca;
b) cadrul didactic se afla in concediu de maternitate;
c) cadrul didactic este chemat sa indeplineasca indatoriri publice;
d) cadrul didactic este rechemat prin dispozitie scrisa a conducerii unitatii, numai pentru interese de serviciu urgente sau neprevazute care fac necesara prezenta sa in unitate/institutie
Pentru situatia in care concediul de odihna al cadrelor didactice este intrerupt, platile vor fi regularizate in raport cu indemnizatia aferenta zilelor de concediu neefectuat si cu salariul cuvenit pentru perioada lucrata dupa intreruperea concediului sau cu drepturile corespunzatoare acestei perioade.
In cazul in care contractul individual de munca a incetat dupa efectuarea concediului de odihna, personalulu didactic este obligat sa restituie unitatii partea de indemnizatie de concediu corespunzatoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat concediul respectiv.
Autor:
InfoInstitutii.ro
Redactia InfoInstitutii.ro are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul institutiilor publice si legislatiei aferente.
Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de Codul administrativ, salarizarea bugetara, modificarile privind institutiile publice si spetele contabile si fiscale din acest domeniu. Explicam detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile din sectorul bugetar.
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.