de Ioana Stoica 29 Nov. 2013 4869 1 |
Procedura de evaluare a salariatilor va fi cuprinsa in regulamentul intern si va conditiona orice decizie de concediere a salariatului pentru necorespundere profesionala, conform Legii nr.40/2011.
Evaluarea angajatilor bugetari se realizeaza potrivit Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 877 din 28 decembrie 2010, iar evaluarea functionarilor publici respecta dispozitiile Hotararii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, publicata in Monitorul Oficial nr. 530 din 14 iulie 2008.
Obiectivele principale ale evaluarii personalului platit din fonduri publice se refera la promovare si salarizare, reglementata prin Legea-cadru nr.284/2010.
Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz,
reprezentantii salariatilor.
Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative.
Evaluarea angajatilor bugetari se realizeaza in functie de responsabilitatile postului, munca depusa, cantitatea si calitatea acesteia, importanta sociala a muncii, rezultatele obtinute, dar si dupa urmatoarele criterii:
- cunostinte si experienta
- complexitate, creativitate si diversitatea activitatilor
- judecata si impactul deciziilor
- influenta, coordonare si supervizare
- contacte si comunicare
- conditii de munca
- incompatibilitati si regimuri speciale
Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale si pot stabili si alte criterii de evaluare in functie de specificul domeniului de activitate.
Spre deosebire de sectorul privat unde, in principiu, scopul evaluarii nu vizeaza salarizarea, in sectorul public acesta este chiar obiectivul principal al evaluarii, de aceea, este necesara o serie de criterii transparente si universale pentru salarizarea personalului.
Autor: Ioana Stoica
Comentarii
Urmare a evaluarii performantelor profesionale la personalul contractual obtin calificativ "bine" prin luare la cunostinta in data de 27.02.2014. In regulementul de evaluare a performantelor profesionale a personalului contractual aprobat de ordonatorul principal de credite, specificat ca termenul de depunere a contestatiei este de 5 zile calendaristice de la luarea la cunostinta a evaluarii. De cand curge termenul de 5 zile calendaristice de depunere contestatie ? Adica se ia in calcul inclusiv ziua luarii la cunostinta.
Multumesc anticipat
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.