de Cristian Tanase 31 Iul. 2020 942 |
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) si Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) a organizat o videoconferinta de informare privind rolul centrelor de inovare digitala in implementarea viitorului Program Europa Digitala, intitulat European Digital Innovation Hubs - Boosting the digital transformation process.
La eveniment au fost invitati prim-ministrul Ludovic Orban, presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei, Sabin Sarmas, secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri Liviu Rogojinaru, vicepresedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei, Octavian Oprea, precum si reprezentantii Directiei Generale Connect a Comisiei Europene, arata Agerpres.
Pe agenda discutiei se numara subiecte legate de procesul de selectie a centrelor de inovare digitala pentru reteaua europeana si posibilitati de finantare si rolul centrelor in procesul de redresare economica.
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei organizeaza aceasta videoconferinta cu scopul de a sustine crearea unor centre de inovare digitala puternice, care sa poata performa in competitia europeana in care vor intra ulterior.
Provocarile actuale generate de pandemia COVID-19 au evidentiat importanta majora a digitalizarii economiei si a societatii in ansamblu, reconfirmand totodata necesitatea unui dialog eficient intre institutiile publice si ceilalti actori din mediul privat, mediul academic si societatea civila, precizeaza ADR, conform aceleiasi surse.
Astfel, activitatea centrelor de inovare digitala este fundamentala pentru crearea si mentinerea unui ecosistem digital dinamic, care sa stimuleze transformarea digitala la nivelul economiei nationale, venind in sprijinul si beneficiul companiilor, cetatenilor si administratiei publice.
Potrivit ADR, in Europa, doar una din cinci companii este digitalizata la un nivel inalt. in contextul in care Uniunea Europeana urmareste sa devina mai competitiva la nivel global, valorificand oportunitatile tranzitiei digitale, centrele de inovare digitala vor fi actori principali pentru impulsionarea acestui proces.
Obiectivul consta in sprijinirea institutiilor publice si a companiilor, in special intreprinderile mici si mijlocii, in implementarea solutiilor digitale performante, bazate pe noi tehnologii cum ar fi inteligenta artificiala, blockchain sau calculul de inalta performanta, care sa raspunda nevoilor specifice ale diferitelor sectoare economice.
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.