de Cristian Tanase 12 Oct. 2018 39024 |
Concediul de odihna poate fi intrerupt la cererea angajatului (pentru motive obiective), sau din ordinul conducerii, potrivit art.146 din Legea nr.53/2003 (Codul Muncii), in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca, potrivit legii.
Conform legii, rechemarea salariatilor din concediul de odihna se face, de regula, in scris. In cazul in care salariatul este plecat din localitate, rechemarea sa se poate face si telefonic sau prin e-mail.
Atentie! Intreruperea concediului de odihna se realizeaza la data primirii dispozitiei de reluare a lucrului, NU la data reluarii efective a lucrului.
Angajatorul are obligatia de a "suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna". Asta poate insemna cheltuieli legate de transport, cazare etc., potrivit Codului Muncii.
Va prezentam in continuare un model de decizie pentru rechemarea salariatului din concediu:
Angajator .............................................................................................
Adresa ..................................................................................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ............... sub nr. J.../...../.............
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................
DECIZIE DE RECHEMARE DIN CONCEDIUL DE ODIHNA
DECIZIA Nr. .....................
Data ..........................
Administratorul SC ................................................ dl/d-na
.........................................;
In baza prevederilor art. 151 alin. (2) din Codul muncii, republicat;
In temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii,
D E C I D E:
Art.1. Incepand cu data de ........................ dl/dna .......................................... avand functia de ......................................... in cadrul societatii, este rechemat(a) din concediul de odihna, ca urmare a intervenirii unor interese urgente ale unitatii, care reclama prezenta imediata a salariatului/salariatei.
Art.2. SC................. isi asuma obligatia de a suporta toate cheltuielile necesare in vederea revenirii d-lui/d-nei la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta/aceasta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Art.3. Administratorul SC................... va proceda la reprogramarea zilelor de concediu de odihna neefectuate, astfel incat acestea sa poata fi efectuate de dl/dna …………….. pana la finele anului calendaristic.
Art.4. Cu ducerea la indeplinire a prezentei se insarcineaza dl/d-na ......................... si se comunica celui in cauza.
ADMINISTRATOR,
L.S.
Data:
......................................
Semnatura
........................................
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.